Prajitura 'Craciunita'

Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, cacaoa, faina se amesteca cu praful de copt si nucile macinate. Se toarna in tava

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 11/2 lingura de nuci macinate
  • Pentru crema: 250 gr. nuci macinate
  • 150 gr. zahar
  • 400 ml. cafea tare
  • 250 gr. unt
  • 1-2 linguri rom
  • 250 gr. piscoturi
  • Pentru ornat: 150 gr. ciocolata de menaj
  • 50 gr. unt

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, cacaoa, faina se amesteca cu praful de copt si nucile macinate. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, 20 minute.

Se indulceste cafeaua cu zaharul. Se separa 200 ml. cafea si se adauga treptat in nuca macinata, pana se obtine o compozitie ca un pireu. Se amesteca cu untul frecat spuma si romul.

Se intinde jumatate din crema pe blat. Se trec piscoturile prin cafea si se pun peste stratul de crema, apoi se acopera cu restul de crema.

Pentru glazura, se topesc in bain-marie untul si ciocolata rasa. Se amesteca pana se obtine o crema omogena si se intinde pe prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc