Prajitura Cremoasa este un desert excelent, ciocolatos, ideal pentru mesele de week-end alaturi de cei dragi.
Untul moale sau topit, dar sa fie rece, se freaca cu zaharul, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamaie, gemul de portocale si smantana lichida,apoi cu faina care a fost amestecata cu nucile macinate, cacaoa cernuta prin sita si praful de copt. Compozitia se desarta intr-o tava unsa cu unt de 23/33 cm si se niveleaza cu o lopatica de plastic. Se introduce in cuptorul incalzit si dupa 20 de minute se verifica cu scobitoarea.se lasa pana la 30 de minute,pana se intareste.
Intr-un vas se pune untul la topit impreuna cu ciocolata si zaharul, apoi se adauga esenta de rom, dupa ce s-a topit, si se toarna deasupra prajiturei dupa ce prajitura s-a racit, se niveleaza uniform si deasupra se presoara nuca macinata,se lasa cateva ore la rece pana se intareste crema .
Prajitura cremoasa poate fi imbunatatita la servire, dupa gustul fiecaruia, cu zmeura facuta dulceata de la Bunatati din natura.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaDescoperă cum să prepari un aluat de pizza perfect acasă. Cu doar câteva ingrediente simple, vei obține un aluat...
Aluat de pizza - Rețeta de bazăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii