Prajitura cremoasa cu ciocolata

Prajitura cremoasa cu ciocolata este o reteta minunata de prajitura de casa ce imbina perfect ciocolata cu branza, deloc greu de preparat, cu un gust absolut delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cremoasa cu ciocolata

Ingrediente

  • Garnitura de branza:
  • 250 g branza Philadelphia cu continut redus de grasime (15%)
  • 50 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 2 cani de faina (260 gr)
  • un sfert de cana de cacao neindulcita (25 gr)
  • 1 lingurita de praf de copt (3 gr)
  • 1 lingurita de bicarbonat (3 gr)
  • 1 cana de zahar (215 gr)
  • 1 cana margarina la temperatura camerei (113 gr
  • eu am pus unt)
  • 2 oua mari
  • 250 ml lapte
  • Glazura:
  • 3 cani de zahar pudra (360 gr)
  • 125 ml lapte
  • 60 gr de ciocolata semi dulce
  • topita

Mod de preparare

1) Preincalziti cuptorul la 180C/350F. Vaporizati o tava de 34/22 cm (13/9 po) cu un spray vegetal sau ungeti-o cu un pic de ulei/unt.
Pentru garnitura de branza, bateti branza impreuna cu zaharul pana cand compozitia este omogena.

2) Pentru prajitura, amestecati intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Cu un mixer amestecati bine zaharul si margarina/untul. Adaugati ouale si continuati sa amestecati. Incorporati amestecul de faina, praf de copt si bicarbonat alternand cu laptele si mixati pana cand aluatul este cremos si omogen.

3) Varsati jumatate din aluat in tava pregatita dinainte. Intindeti deasupra garnitura de branza si acoperiti-o cu restul de aluat. Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati-o pana cand prajitura este coapta, aproximativ 25 de minute. La mine a durat 35 de minute. Puneti tava pe un gratar si lasati prajitura sa se raceasca complet.

4) Pentru glazura, mixati bine zaharul pudra, laptele si ciocolata pana cand totul este cremos. Intindeti uniform peste prajitura racita.

In reteta se spune ca pentru a intinde mai usor garnitura, trebuie pusa cu lingura din loc in loc peste aluat si apoi intinsa cu o mica paleta de metal.

Observatii personale:

Pentru glazura am pus ciocolata in lapte si am topit-o la microunde dupa care am adaugat zaharul si am amestecat totul foarte bine. Mi s-a parut ciocolata putina si glazura prea dulce. Am mai topit cam 75-100 gr de ciocolata amara (75% cacao) si am adaugat-o in glazura. Cred ca ar trebui folosita ciocolata amara, nu semi dulce si cred ca ar merge fara probleme 100-125 gr. Cantitatea de zahar nu cred ca se poate reduce pentru ca nu ar mai iesi glazura onctuoasa.


Prajitura cremoasa cu ciocolata se lasa putin la racit dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia