Prajitura cremoasa cu ciocolata

Prajitura cremoasa cu ciocolata este o reteta minunata de prajitura de casa ce imbina perfect ciocolata cu branza, deloc greu de preparat, cu un gust absolut delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cremoasa cu ciocolata

Ingrediente

  • Garnitura de branza:
  • 250 g branza Philadelphia cu continut redus de grasime (15%)
  • 50 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 2 cani de faina (260 gr)
  • un sfert de cana de cacao neindulcita (25 gr)
  • 1 lingurita de praf de copt (3 gr)
  • 1 lingurita de bicarbonat (3 gr)
  • 1 cana de zahar (215 gr)
  • 1 cana margarina la temperatura camerei (113 gr
  • eu am pus unt)
  • 2 oua mari
  • 250 ml lapte
  • Glazura:
  • 3 cani de zahar pudra (360 gr)
  • 125 ml lapte
  • 60 gr de ciocolata semi dulce
  • topita

Mod de preparare

1) Preincalziti cuptorul la 180C/350F. Vaporizati o tava de 34/22 cm (13/9 po) cu un spray vegetal sau ungeti-o cu un pic de ulei/unt.
Pentru garnitura de branza, bateti branza impreuna cu zaharul pana cand compozitia este omogena.

2) Pentru prajitura, amestecati intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Cu un mixer amestecati bine zaharul si margarina/untul. Adaugati ouale si continuati sa amestecati. Incorporati amestecul de faina, praf de copt si bicarbonat alternand cu laptele si mixati pana cand aluatul este cremos si omogen.

3) Varsati jumatate din aluat in tava pregatita dinainte. Intindeti deasupra garnitura de branza si acoperiti-o cu restul de aluat. Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati-o pana cand prajitura este coapta, aproximativ 25 de minute. La mine a durat 35 de minute. Puneti tava pe un gratar si lasati prajitura sa se raceasca complet.

4) Pentru glazura, mixati bine zaharul pudra, laptele si ciocolata pana cand totul este cremos. Intindeti uniform peste prajitura racita.

In reteta se spune ca pentru a intinde mai usor garnitura, trebuie pusa cu lingura din loc in loc peste aluat si apoi intinsa cu o mica paleta de metal.

Observatii personale:

Pentru glazura am pus ciocolata in lapte si am topit-o la microunde dupa care am adaugat zaharul si am amestecat totul foarte bine. Mi s-a parut ciocolata putina si glazura prea dulce. Am mai topit cam 75-100 gr de ciocolata amara (75% cacao) si am adaugat-o in glazura. Cred ca ar trebui folosita ciocolata amara, nu semi dulce si cred ca ar merge fara probleme 100-125 gr. Cantitatea de zahar nu cred ca se poate reduce pentru ca nu ar mai iesi glazura onctuoasa.


Prajitura cremoasa cu ciocolata se lasa putin la racit dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide