Prajitura cristalina

Se zdrobesc biscuitii si se omogenizeaza cu doua linguri de zahar si cu miezul de nuca macinat. Se topeste untul si se adauga la biscuitii cu nuca, a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • o jumatate de cana de miez de nuca macinat
  • 200 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru crema:
  • 500 g capsuni si zmeura
  • 400 g iaurt gras
  • 250 g frisca lichida
  • o cana de zahar pudra
  • gelatina
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se zdrobesc biscuitii si se omogenizeaza cu doua linguri de zahar si cu miezul de nuca macinat. Se topeste untul si se adauga la biscuitii cu nuca, amestecand bine. Se rastoarna intr-o tava rotunda, dandu-i-se forma unui blat. Se pastreaza la rece. Se zdrobesc fructele, amestecandu-le cu o jumatate de cana de zahar pudra. Frisca se bate pe jumatate, se adauga iaurtul si cealalta jumatate de cana de zahar pudra si un pliculet de zahar vanilat. Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se dizolva in doua-trei linguri de apa fierbinte. O jumatate din cantitatea de gelatina se incorporeaza in amestecul de iaurt cu frisca, se toarna in tava rotunda, peste blat, si se da la frigider.

Din piureul de fructe se pun separat, intr-un vas, patru linguri. Din restul de fructe se scurge siropul format, apoi acestea se omogenizeaza cu gelatina ramasa. Se toarna in tava, peste crema de iaurt, cand aceasta s-a inchegat si se mai tine la rece. La cele patru linguri de fructe oprite se adauga siropul pastrat si cinci-sase linguri de apa, se toarna intr-o tavita speciala pentru cuburi de gheata si se da la congelator.

Cand cele doua creme s-au intarit, se scoate prajitura din forma, se orneaza marginile cu frisca, iar deasupra se asaza gheata aromata pisata marunt si se serveste imediat.

Alte prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ciuperci pane umplute
3
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pane umplute

Un aperitiv surpriza!

Ciuperci pane umplute
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura cu spuma caramel
5
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Parteneri
Desert tarta cu ciocolata si blat din granola
Bucataras.RO

Desert tarta cu ciocolata si blat din granola

Încadrată cu drag la categoria „Rețete cu dragoste”  <3 Pentru iubitorii de ciocolată, dar și...

Desert tarta cu ciocolata si blat din granola
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread