Se zdrobesc biscuitii si se omogenizeaza cu doua linguri de zahar si cu miezul de nuca macinat. Se topeste untul si se adauga la biscuitii cu nuca, a
Se zdrobesc biscuitii si se omogenizeaza cu doua linguri de zahar si cu miezul de nuca macinat. Se topeste untul si se adauga la biscuitii cu nuca, amestecand bine. Se rastoarna intr-o tava rotunda, dandu-i-se forma unui blat. Se pastreaza la rece. Se zdrobesc fructele, amestecandu-le cu o jumatate de cana de zahar pudra. Frisca se bate pe jumatate, se adauga iaurtul si cealalta jumatate de cana de zahar pudra si un pliculet de zahar vanilat. Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se dizolva in doua-trei linguri de apa fierbinte. O jumatate din cantitatea de gelatina se incorporeaza in amestecul de iaurt cu frisca, se toarna in tava rotunda, peste blat, si se da la frigider.
Din piureul de fructe se pun separat, intr-un vas, patru linguri. Din restul de fructe se scurge siropul format, apoi acestea se omogenizeaza cu gelatina ramasa. Se toarna in tava, peste crema de iaurt, cand aceasta s-a inchegat si se mai tine la rece. La cele patru linguri de fructe oprite se adauga siropul pastrat si cinci-sase linguri de apa, se toarna intr-o tavita speciala pentru cuburi de gheata si se da la congelator.
Cand cele doua creme s-au intarit, se scoate prajitura din forma, se orneaza marginile cu frisca, iar deasupra se asaza gheata aromata pisata marunt si se serveste imediat.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii