Prajitura cu agrise - DIETETICA

* Se freaca bine untul cu indulcitorul si cu esenta de vanilie. * Se adauga treptat ouale. * Se adauga laptele. * Se amesteca faina cu praful de copt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 borcan (720 ml) de compot de agrise)
  • * 150 g unt
  • * 50 g indulcitor
  • * 1 lingurita esenta de vanilie
  • * 4 oua
  • * 100 ml de lapte
  • * 300 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 70 g de migdale taiate felii
  • * Margarina pentru ungerea tavii
  • * 6 g zahar pudra
  • * Frisca dietetica pentru ornat

Mod de preparare

* Se freaca bine untul cu indulcitorul si cu esenta de vanilie.

* Se adauga treptat ouale.

* Se adauga laptele.

* Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga la aluat.

* Se amesteca bine pana obtineti un aluat uniform.

* Se toarna inr-o tava unsa in prealabil cu margarina.

* Se aseaza agrisele peste aluat si se introduce tava la cuptor.

* Se coace circa 35 de minute.

* Dupa ce au trecut circa 15 minute din timpul de coacere, se presara si feliile de migdale peste prajitura.

* Se scoate si se lasa sa se raceasca.

* Se presara zahar pudra peste prajitura.

* Se poate servi cu sau fara frisca.

Portii: 24

Informatii nutritionale pentru o portie:

* Calorii: 180
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu agrise - DIETETICA propusa de _dulcik_

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc