Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de
Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia.
Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de lamaie.
Se framanta un aluat care se lasa 30 min la dospit.
Intre timp punem perele intr-o sita sa se stoarca de zeama si amestecam Intr-un castron ingredientele pentru crema.
Tapetam o tava potrivit de mare cu hartie de copt si intindem aluatul in ea.ridicam putin marginile si intepam aluatul cu furculita in mai multe locuri.
Turnam deasupra amestecul de smantana si ou si am pus deasupra feliile de pere.
Am copt prajitura 45 min la 185 grade.in ultimele minute am acoperit-o cu o hartie sa nu se arda.
Cand este rece se taie.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete cu pere gasiti aici:
Clatite cu pere caramelizate,
Chec cu pere si zahar caramel,
Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii