Prajitura cu aroma de citrice

Prajitura cu aroma de citrice este o reteta de prajitura cu doua tipuri de blat si aroma intensa de citrice. O prajitura racoritoare si revigoranta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu aroma de citrice

Ingrediente

  • blat alb:
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 60 g faina cernuta
  • 30 ml ulei
  • o lingurita cu varf de coaja proaspata rasa de portocala si lamaie
  • un praf de sare
  • blat negru:
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 50 g faina cernuta
  • 20 g cacao
  • o lingurita de coaja rasa de portocala si lamaie
  • un praf de sare
  • crema:
  • 400 g smantana grasa
  • 400 g branza dulce Fagaras
  • un plic gelatina alimentara
  • 300 g zahar pudra
  • sucul la 2 portocale
  • suc de la o lamaie
  • restul ramas de coaja rasa de portocala si lamaie
  • optional fulgi de ciocolata
  • decor:
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 200 ml frisca lichida sau proaspata
  • cateva mandarine feliate.

Mod de preparare

1. Se prepara blatul alb, mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat ,coaja rasa.Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul apoi se incorporeaza si faina cernuta.Se coace blatul cca 20 de min. la foc potrivit,intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se desprinde de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit ,si lasam sa se raceasca bine.
La fel procedam si cu blatul de cacao, numai ca amestecam faina cernuta cu cacaoa.

2 .Se mixeaza smantana cu branzica de vaci si zaharul pudra pana se obtime un amestec cremos, adaugam si restul ramas de coaja rasa si gelatina hidratata in 75 ml apa rece apoi topita (nu fiarta)la bain marin si incorporata in crema, in fir subtire, inca fierbinte.

3. Se monteaza prajitura intr-o tava, intr-un cadru metaliuc reglabil asezand primul blat de cacao, apoi se toarna trei sferturi din crema de citrice, se vine deasupra cu blatul alb presand usor cu mana, deasupra se toarna restul de crema oprita de citrice si se presara miezul de nuca prajit si maruntit si obtional fulgi de ciocolata(eu am avut o mana de fulgi de ciocolata alba).

Se da la frigider cel putin o ora sa se inatresca,dar ideal ar fi sa stea de seara pana adoua zi, cand se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu frisca proaspata si feliute de mandarina.

Produs ales;
http://shabbychicshop.ro/tablouri/314-tablou-cufar-si-flori-51x51x3.html


Prajitura cu citrice se serveste de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise