Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni

O prajitura usoara, racoroasa si aromata cu menta in combinatie cu spuma fina de capsuni.

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni

Ingrediente

  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 500 g iaurt gras grecesc
  • 10 pliculete green sugar
  • 2 linguri esenta de menta
  • pentru spuma de capsuni:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 5 pliculete green sugar
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 1 pastaie vanilie
  • pentru sirop:
  • 100 ml apa rece plata
  • 2 linguri sirop de fructe de padure sau orice sirop aveti
  • pentru crema cu menta:

Mod de preparare

Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil.

Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata consistenta. Adaugam treptat mascarponele si mixam dupa fiecare lingura adaugata pana la incorporarea completa. Adaugam iaurtul mixand la viteza medie pana se incorporeaza si acesta. Punem la hidratat gelatina in putina apa rece, apoi o dizolvam la flacara foarte mica, amestecand mereu pana la dizolvarea completa. Lasam sa se raceasca si o adaugam la crema mixand usor in compozitie. La final adaugam esenta de menta, dupa gust, eu nu am pus mai mult de 2 linguri. Turnati crema peste piscoturi si dati tava la frigider pentru 2-3 ore, pana se intareste complet.

Pentru spuma de capsuni: se curata capsunile si se pun la fiert cu 2-3 linguri apa intr-un vas cu fund dublu cu capac. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic 10 minute. Atentie sa nu faca spuma si sa dea in foc! Se pasireaza capsunile cu blenderul vertical sau la robotul de bucatarie. Piureul rezultat se strecoara printr-o sita pentru a inlatura semintele.In piureul strecurat adaugam semintele de la o pastaie de vanilie. Se hidrateaza gelatina in putina apa rece, apoi se pune peste piureul de fructe strecurat. Piureul fiind cald spre fierbinte nu mai este necesar sa dizolvam gelatina pe flacara. Amestecam pana gelatina se dizolva si lasam sa se raceasca. Mixam albusurile cu un praf mic de sare, adaugam pliculetele cu green sugar si mixam pana albusurile capata consistenta si se tin de paletele mixerului. Adaugam piureul de capsuni, mixam usor si adaugam spuma peste crema cu menta. Dam tava la frigider pentru alte 2-3 ore, eu am lasat-o peste noapte, apoi portionam si servim.

Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta