Cand iti raman doua banane foarte coapte cu care nu stii ce sa faci, aceasta este reteta perfecta. Praijitura cu banane si ciocolata e delicioasa.
Nimic nu se arunca, totul se foloseste! :) Este cazul acestei retete care foloseste cu succes doua banane foarte coapte, negre.
Puneti untul taiat cubulete intr-un bol impreuna cu cele 175g zahar. Daca doriti ca prajitura sa aiba un iz usor caramelizat, va sugerez ca zaharul folosit sa fie impartit in cantitati egale intre zahar alb si zahar brun. Mixati pana cand aveti un amestec pufos si zaharul s-a dizolvat.
Adaugati cele 2 oua, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adaugati bananele pisate si faina impreuna cu o lingura praf de copt. Apoi adaugati nucile, prajite putin inainte si bucatile de ciocolata.
Aranjati aluatul prajiturii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarati deasupra zahar brun. Acesta se va topi in timpul coacerii si va forma o crusta crocanta.
Dati la cuptor pentru 40-45 de minute, pana trece testul scobitorii.
Prajitura cu banane si ciocolata se lasa sa se raceasca putin dupa care se feliaza.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii