Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g Zahar pudra
  • 120 g faina
  • 1/2 plic Praf de copt Dr. Oetker
  • Crema:
  • 2 plicuri Crema pentru tarte Dr. Oetker ( eu am folosit doua plicuri praf de budinca si doar jumate cantitatea de lapte prevazuta adica 500ml)
  • 500 ml lapte
  • 4 banane
  • 100 g gem (marmelada) de caise
  • daca budinca e prea tare se poate face mai cremoasa cu un pic de unt adaugat dupa ce s-a racit budinca
  • Decorat:
  • 2 plicuri Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare

1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca foarte usor faina de jos in sus.

2. Din compozitia obtinuta trebuie sa se coaca doua foi.

Pentru ca eu stau prost cu "ochiometria" am impartit frateste aluatul in doua farfuri.

3. Reteta spune ca foile sa se coaca pe fundul tavii dar eu am uns tava cu un pic de unt si am pus aluatul in tava. Nu e foarte mult deci trebuie impins cu linguroiul de la spate. Gata prima foia.Se procedeaza si cu a doua in acelasi mod.

4. Am scos si a doua foaie din tava si pe cea mai putin reusita am asezat-o iar in tava.

Am uns blatul cu gem. De data asta nu am avut in casa doar gem de prune dar va asigur ca e bun si cu prune si cu gem de caise.

Fiecare banana o taiati in doua de-a lungul. Eu am taiat-o iar in doua ca sa le pot aseza mai usor.

Eu am asezat gresit bananele.Asezati bananele exact invers ca sa se vada frumos cand taiati prajitura.

5. Faceti budinca normal dar cu jumate din cantitatea de lapte. O raciti si daca s-au format bulgari adugati un pic de unt si frecati bine. Se pune peste banane.

6. Glazura se face dupa indicatiile de pe plic. Eventual nu puneti toata apa de la inceput ca sa nu fie prea lichida si daca e nevoie adaugati ulterior.

Se aseaza a doua foaie, se pune glazura si se lasa la frigider cel putin 2 ore.

7. Se taie in felii mai mari pentru ca se serveste cu lingurita.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cu banane si glazura de ciocolata a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Negresa cu banane,

Christamas Bread, Chec cu banane, cirese si ciocolata,

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Romania

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi