Prajitura cu blat alb si negru

Pentru prajitura cu blat alb si negru se prepara prima data blatul cu lamaie. Se freaca 15-20 minute untul cu zaharul praf pana se face spuma.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu blat alb si negru

Ingrediente

  • Blat cu lamaie
  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar praf
  • coaja de lamaie
  • 1/2 praf de copt
  • 10 galbenusuri.
  • Blat cu cacao
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar praf
  • 250 gr nuca
  • 2 linguri cacao
  • o lingura rom.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu blat alb si negru se prepara prima data blatul cu lamaie. Se freaca 15-20 minute untul cu zaharul praf pana se face spuma. Se adauga tot cate 2 galbenusuri si se omogenizeaza bine. Se adauga faina cu praful de copt si coaja de lamaie. Se pune in tava tapetata cu faina.

Se bat albusurile cu zaharul peste care se adauga nuca tocata, o mana de stafide, un praf de vanilie, cacao si o lingura de rom. Se pune peste cealalta coca in tava. Se da la cuptor incins, iar pe urma se da la potrivit. Prajitura trebuie sa stea o ora in cuptor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci