Prajitura cu blat de albus

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic. Se lasa apoi la racit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 albuse de ou
  • 200 g nuci macinate
  • o cana de zahar
  • o lingura faina pentru tapetata tava
  • Crema: 5 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte dulce
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri de faina

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic. Se lasa apoi la racit si se taie in 2. Separat se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe foc amestecind incontinuu, pina se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se amesteca cu margarina. Crema se aseaza intre cele 2 foi de prajitura si se da la rece.
Se serveste cu un mot de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori