Pentru prajitura cu blat de cacao si crema de unt din toate ingredientele se face o coca si se imparte in doua, se coace pe dosul tavii.
Pentru prajitura cu blat de cacao si crema de unt din toate ingredientele se face o coca si se imparte in doua, se coace pe dosul tavii.
Trei galbenusuri, 12 linguri zahar praf se freaca, apoi adaugam pe rand 6 linguri apa si 12 linguri faina, o lingurita amoniac si cele trei albusuri batute spuma cu linguri de apa. Compozitia aceasta o coacem tot in tava unde am copt foile, ca sa fie la fel de mari. In tava, inainte de a pune compozitia, punem hartie fara a se unge. Blatul de prajitura se coace la foc potrivit. Aceasta foaie, dupa ce s-a racit, se stopeste cu coniac sau rom, in care se pune sirop, se stopeste pe ambele parti.
Se freaca untul cu zaharul spuma, separat intr-o cratita se fierbe 400 gr lapte cu o lingura de faina sa fie o pasta grosa, se pune 1 praf de vanilie si cand se raceste se amesteca cu untul si zaharul care au fost frecate spuma.
Se pune o foaie din prima compozitie apoi crema de prajitura, iar pe urma foaia galbena, crema si la urma cealalta foaie din prima compozitie.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaÎn preajma sărbătorilor, îmi place mult să prajituresc, ca oricui. Astăzi am făcut un cheesecake foarte...
Cheesecake cu rom si cafeaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii