Prajitura cu blat de cacao si crema de unt

Pentru prajitura cu blat de cacao si crema de unt din toate ingredientele se face o coca si se imparte in doua, se coace pe dosul tavii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu blat de cacao si crema de unt

Ingrediente

  • Blat de cacao
  • 300gr faina
  • 100 gr untura
  • 100 gr zahar praf
  • 1 lingura cacao
  • 1 oua
  • 4 linguri lapte in care se dizolva o lingurita de amoniac.
  • Blat cu coniac sau rom
  • 3 oua
  • 12 linguri zahar praf se freaca
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri de faina
  • o lingurita amoniac
  • coniac sau rom
  • Crema:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu blat de cacao si crema de unt din toate ingredientele se face o coca si se imparte in doua, se coace pe dosul tavii.

Trei galbenusuri, 12 linguri zahar praf se freaca, apoi adaugam pe rand 6 linguri apa si 12 linguri faina, o lingurita amoniac si cele trei albusuri batute spuma cu linguri de apa. Compozitia aceasta o coacem tot in tava unde am copt foile, ca sa fie la fel de mari. In tava, inainte de a pune compozitia, punem hartie fara a se unge. Blatul de prajitura se coace la foc potrivit. Aceasta foaie, dupa ce s-a racit, se stopeste cu coniac sau rom, in care se pune sirop, se stopeste pe ambele parti.

Se freaca untul cu zaharul spuma, separat intr-o cratita se fierbe 400 gr lapte cu o lingura de faina sa fie o pasta grosa, se pune 1 praf de vanilie si cand se raceste se amesteca cu untul si zaharul care au fost frecate spuma.

Se pune o foaie din prima compozitie apoi crema de prajitura, iar pe urma foaia galbena, crema si la urma cealalta foaie din prima compozitie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci