Prajitura cu blat de cacao si crema de unt

Pentru prajitura cu blat de cacao si crema de unt din toate ingredientele se face o coca si se imparte in doua, se coace pe dosul tavii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu blat de cacao si crema de unt

Ingrediente

  • Blat de cacao
  • 300gr faina
  • 100 gr untura
  • 100 gr zahar praf
  • 1 lingura cacao
  • 1 oua
  • 4 linguri lapte in care se dizolva o lingurita de amoniac.
  • Blat cu coniac sau rom
  • 3 oua
  • 12 linguri zahar praf se freaca
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri de faina
  • o lingurita amoniac
  • coniac sau rom
  • Crema:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu blat de cacao si crema de unt din toate ingredientele se face o coca si se imparte in doua, se coace pe dosul tavii.

Trei galbenusuri, 12 linguri zahar praf se freaca, apoi adaugam pe rand 6 linguri apa si 12 linguri faina, o lingurita amoniac si cele trei albusuri batute spuma cu linguri de apa. Compozitia aceasta o coacem tot in tava unde am copt foile, ca sa fie la fel de mari. In tava, inainte de a pune compozitia, punem hartie fara a se unge. Blatul de prajitura se coace la foc potrivit. Aceasta foaie, dupa ce s-a racit, se stopeste cu coniac sau rom, in care se pune sirop, se stopeste pe ambele parti.

Se freaca untul cu zaharul spuma, separat intr-o cratita se fierbe 400 gr lapte cu o lingura de faina sa fie o pasta grosa, se pune 1 praf de vanilie si cand se raceste se amesteca cu untul si zaharul care au fost frecate spuma.

Se pune o foaie din prima compozitie apoi crema de prajitura, iar pe urma foaia galbena, crema si la urma cealalta foaie din prima compozitie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Gem de mere cu miere
1
Dulceata

Gem de mere cu miere

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...

Gem de mere cu miere
Salata de creier de boeuf
2
Aperitive cu carne

Salata de creier de boeuf

Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...

Salata de creier de boeuf
Tarta simpla cu branza
3
Prajituri

Tarta simpla cu branza

Tarta cu branza este foarte usor de preparat. Este o prajitura cu branza delicioasa, usoara cu aroma discreta de vanilie.

Tarta simpla cu branza
Punch pentru copii
4
Punch-uri

Punch pentru copii

Punch fara alcool pentru copii cu ingrediente 100% naturale

Punch pentru copii
Furnici in copac
5
Paste si pizza

Furnici in copac

Pentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !

Furnici in copac
Parteneri
Prajitura cu rulada si mousse de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Mi-a placut ideea prajiturii cu rulada in mijloc de cand am vazut-o la Diana, iar acum a venit timpul sa o pun in aplicare.A...

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni