Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte), intre timp in cuptorul cu m
Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte), intre timp in cuptorul cu microunde se topeste margarina. Se adauga ambele la branza, urmate fiind de faina si de stafidele fierte in rom. Se amesteca bine, chiar si fara mixer. Compozitia devine nici prea tare ca la piscot, nici prea moale sa se dezlipeasca de marginea tipsei ca la foietaje. Forma de chec (cea cu gaura in mijloc) se unge cu margarina si se presara cu pesmet. Se toarna aluatul si se lasa la dospit cca 20-25 de minute. Se pune in cuptorul preincalzit si este gata in cca 30 de minute.
Este o prajitura delicioasa si de la stafidele fierte in rom va capata o culoare galbena ca si cum ar fi fost facuta din 6 oua.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii