Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte), intre timp in cuptorul cu m
Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte), intre timp in cuptorul cu microunde se topeste margarina. Se adauga ambele la branza, urmate fiind de faina si de stafidele fierte in rom. Se amesteca bine, chiar si fara mixer. Compozitia devine nici prea tare ca la piscot, nici prea moale sa se dezlipeasca de marginea tipsei ca la foietaje. Forma de chec (cea cu gaura in mijloc) se unge cu margarina si se presara cu pesmet. Se toarna aluatul si se lasa la dospit cca 20-25 de minute. Se pune in cuptorul preincalzit si este gata in cca 30 de minute.
Este o prajitura delicioasa si de la stafidele fierte in rom va capata o culoare galbena ca si cum ar fi fost facuta din 6 oua.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii