Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separ
Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separam ouale.
Frecam pana ajunge ca o pasta untul cu zaharul, adaugam miezul de vaniline, galbenusuri, suc si coaja rasa de lamaie. Inglobam branza de vaci, grisul si praful de vanilie. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza. Se separa o treime din cantitatea compozitiei de branza si se inglobeaza ciocolata topita, cacao si cafeaua instant.
Punem deoparte 4 linguri din compozitia de ciocolata. Restul se aseaza intr-o forma unsa de tort cu circumferinta de 26 cm. Asezam peste compozitia de branza alba.
Compozitia de ciocolata pusa deoparte se toarna intr-o punga de plastic care se cresteaza intr-un colt pentru aq realiza un coif care sa te ajute in decorarea prajiturii.
Se coace prajitura la cuptorul incins in prealabil.
Se reduce temperatura din cuptor la 180 grade si se mai coace prajitura 25-30 min.
Spre final se acopera eventual cu o bucata de hartie de copt ca sa nu se rumeneasca prea mult.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate
Pasca poloneza
Prajitura de branza
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii