Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separ
Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separam ouale.
Frecam pana ajunge ca o pasta untul cu zaharul, adaugam miezul de vaniline, galbenusuri, suc si coaja rasa de lamaie. Inglobam branza de vaci, grisul si praful de vanilie. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza. Se separa o treime din cantitatea compozitiei de branza si se inglobeaza ciocolata topita, cacao si cafeaua instant.
Punem deoparte 4 linguri din compozitia de ciocolata. Restul se aseaza intr-o forma unsa de tort cu circumferinta de 26 cm. Asezam peste compozitia de branza alba.
Compozitia de ciocolata pusa deoparte se toarna intr-o punga de plastic care se cresteaza intr-un colt pentru aq realiza un coif care sa te ajute in decorarea prajiturii.
Se coace prajitura la cuptorul incins in prealabil.
Se reduce temperatura din cuptor la 180 grade si se mai coace prajitura 25-30 min.
Spre final se acopera eventual cu o bucata de hartie de copt ca sa nu se rumeneasca prea mult.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate
Pasca poloneza
Prajitura de branza
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleReteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am...
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile taleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii