Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separ
Spalam lamaia cu apa fierbinte, o stergem si radem coaja apoi stoarcem sucul. Se incinge cuptorul la 220 grade. Topim ciocolata pe bain-marie si separam ouale.
Frecam pana ajunge ca o pasta untul cu zaharul, adaugam miezul de vaniline, galbenusuri, suc si coaja rasa de lamaie. Inglobam branza de vaci, grisul si praful de vanilie. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza. Se separa o treime din cantitatea compozitiei de branza si se inglobeaza ciocolata topita, cacao si cafeaua instant.
Punem deoparte 4 linguri din compozitia de ciocolata. Restul se aseaza intr-o forma unsa de tort cu circumferinta de 26 cm. Asezam peste compozitia de branza alba.
Compozitia de ciocolata pusa deoparte se toarna intr-o punga de plastic care se cresteaza intr-un colt pentru aq realiza un coif care sa te ajute in decorarea prajiturii.
Se coace prajitura la cuptorul incins in prealabil.
Se reduce temperatura din cuptor la 180 grade si se mai coace prajitura 25-30 min.
Spre final se acopera eventual cu o bucata de hartie de copt ca sa nu se rumeneasca prea mult.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate
Pasca poloneza
Prajitura de branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii