Prajitura cu branza si menta

Prajitura cu branza si menta este o combinatie de gusturi si texturi, care ii va impresiona cu siguranta atat pe cei dragi, cat si pe musafiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si menta

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 8 linguri faina
  • CREMA
  • 500 g crema de branza
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • sirop de menta
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu zaharul,acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la frigider.
Batem galbenusurile cu praful de sare,zaharul vanilat si lingurile de apa, pana amestecul devine cremos.
Adaugam albusurile si faina,amestecam usor cu o paleta sau lingura.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca in tava dupa care taiem in doua.
Crema:
Branza o mixam cu frisca batuta.
Crema o impartim in doua, in primul castron adaugam 1/3 din crema si adaugam esenta de vanilie si in crema ramasa adaugam 3 linguri de nuca de cocos si sirop de menta dupa gust.
In tava in care am copt blatul, tapetam cu folie alimentara si asezam prima foaie, dupa care insiropam; adaugam crema de branza cu esenta de vanilie, blatul si iar crema de menta.
Dam la frigider pentru doua ore.


Prajitura cu branza si menta se serveste portionata, dupa ce a stat cateva ore la frigider ca sa se intareasca crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci