Prajitura cu branza si menta

Prajitura cu branza si menta este o combinatie de gusturi si texturi, care ii va impresiona cu siguranta atat pe cei dragi, cat si pe musafiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si menta

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 8 linguri faina
  • CREMA
  • 500 g crema de branza
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • sirop de menta
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu zaharul,acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la frigider.
Batem galbenusurile cu praful de sare,zaharul vanilat si lingurile de apa, pana amestecul devine cremos.
Adaugam albusurile si faina,amestecam usor cu o paleta sau lingura.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca in tava dupa care taiem in doua.
Crema:
Branza o mixam cu frisca batuta.
Crema o impartim in doua, in primul castron adaugam 1/3 din crema si adaugam esenta de vanilie si in crema ramasa adaugam 3 linguri de nuca de cocos si sirop de menta dupa gust.
In tava in care am copt blatul, tapetam cu folie alimentara si asezam prima foaie, dupa care insiropam; adaugam crema de branza cu esenta de vanilie, blatul si iar crema de menta.
Dam la frigider pentru doua ore.


Prajitura cu branza si menta se serveste portionata, dupa ce a stat cateva ore la frigider ca sa se intareasca crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide