Prajitura cu branza si prune

1. Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc. 2. Aici se toarna drojdia dizolvata in lapte cald, amestecata cu putin zahar si putina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 400 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 185 g zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 80 g unt
  • Umplutura: 6 biscuiti sfaramati
  • 1.5 kg prune
  • 750 g branza de vaci
  • 60 g amidon
  • 250 g smantana
  • 5 oua
  • 100 g scortisoara amestecata cu zahar

Mod de preparare

1. Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc.

2. Aici se toarna drojdia dizolvata in lapte cald, amestecata cu putin zahar si putina faina.

3. Se acopera totul si se lasa la dospit 10 minute.

4. Apoi se adauga 50 g zahar, putin unt topit, putina sare si se framanta aluatul care apoi va fi lasat la crescut.

5. Se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava unsa cu unt.

6. Se presara deasupra biscuiti sfaramati.

7. In branza de vaci se adauga restul de zahar, putina sare, amidon, smantana si cele 5 oua.

8. Se taie prunele in doua, se scot samburii si se adauga in compozitia de branza care va fi turnata apoi peste aluat.

9. Se niveleaza compozitia apoi se introduce tava la cuptor pentru 55 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc