Pentru prajitura cu branza si smantana din2 oua, sare si faina cat cuprinde, se framanta un aluat potrivit de tare.
Pentru prajitura cu branza si smantana, din 2 oua, sare si faina cat cuprinde, se framanta un aluat potrivit de tare, se taie in doua, dupa care se intind 2 foi subtiri. Se pune prima foaie in tava, tapetata cu ulei si faina, iar peste ea, se aseaza un strat facut din: 1 kg branza de vaci, 250 g zahar, 100 g stafide, 2 pachetele de vanilie, 4 oua si 4 linguri de gris. Se amesteca toate bine si se pun intre foi, apoi se pune cealalta foaie deasupra si se apasa bine. in continuare, se inteapa cu furculita si se da la cuptor.
Dupa ce s-a copt, taiem prajitura cu branza si smantana in portii, iar la final turnam deasupra 500 g smantana batuta cu 200 g zahar si o servim.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii