ALUATUL 1. Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat. Facem o adancitura, adaugam o
ALUATUL
1. Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat.
Facem o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete.
Framantati rapid ingredientele, pana obtineti un aluat omogen, in forma de bila. Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la rece pentru 60 de minute.
2.UMPLUTURA
Frecati branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul.Separati galbenusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza.Amestecati totul bine cu mixerul.Bateti albusurile spuma si incorporatile treptat in masa de branza
3. Scoatem aluatul de la rece. Intinde 2/3 din el si-l asezam intr-o tava de toet detasabila. Ridicam marginile in sus 2 cm.
Eu m-am folosit de 2 foi sa intind aluatul pentru ca se inmoaie foarte repede, asa ca lucrati rapid cu el sa nu aveti probleme.
4. Turnam umplutura si din restul de alut facem un sul micut si rupem bucatele mici de aluat pe care le asezam la distante egale pe prajitura.
5. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 de minute. Se lasa la racit pe un gratar si se taie rece
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu branza si vanilie a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Tort cu crema de branza si sampanie,
Tarta cu Branza,
Vargabeles(Prajitura cu branza)
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii