ALUATUL 1. Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat. Facem o adancitura, adaugam o
ALUATUL
1. Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat.
Facem o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete.
Framantati rapid ingredientele, pana obtineti un aluat omogen, in forma de bila. Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la rece pentru 60 de minute.
2.UMPLUTURA
Frecati branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul.Separati galbenusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza.Amestecati totul bine cu mixerul.Bateti albusurile spuma si incorporatile treptat in masa de branza
3. Scoatem aluatul de la rece. Intinde 2/3 din el si-l asezam intr-o tava de toet detasabila. Ridicam marginile in sus 2 cm.
Eu m-am folosit de 2 foi sa intind aluatul pentru ca se inmoaie foarte repede, asa ca lucrati rapid cu el sa nu aveti probleme.
4. Turnam umplutura si din restul de alut facem un sul micut si rupem bucatele mici de aluat pe care le asezam la distante egale pe prajitura.
5. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 de minute. Se lasa la racit pe un gratar si se taie rece
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu branza si vanilie a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Tort cu crema de branza si sampanie,
Tarta cu Branza,
Vargabeles(Prajitura cu branza)
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii