Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)

Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca care sa se poata intinde pe

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. brinza dulce de vaci
  • 6 oua
  • 1 punga cu stafide
  • 3 linguri margarina
  • 3 linguri faina
  • apa
  • otet
  • zahar
  • gris

Mod de preparare

Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca care sa se poata intinde pe fundul vasului de Jena. Coca trebuie sa aiba aprox. 1 cm. grosime si nu se intinde decit pe fundul vasului si nu pe margini. Peste coca se presara un strat subtire de gris.

Separat, brinza de vaci se amesteca cu ouale, stafidele, zahar dupa gust si alte arome la alegere, dupa gust (vanilie, coaja de portocala rasa, etc.). Compozitia se toarna peste coca si se pune la cuptor la foc potrivit, pina capata o culoare aurie.
Se serveste rece, taiata felii ca cele de tort, cu furculite si cutite pentru desert, in stil german

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc