Prajitura cu budinca si cacao

Din ingrediente se framanta un aluat din care se vor coace 3 foi. Laptele se fierbe cu faina, se amesteca cu margarina si zaharul si se imparte in 2.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 4 linguri miere
  • 1 pachet praf de copt
  • putin lapte
  • putin ghimbir
  • pentru crema: 700 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 250 g margarina
  • 200 g zahar
  • pentru umplutura: 2 pachete de gelatina
  • 50 ml rom
  • 2 linguri cacao
  • 5 pachet de piscoturi pentru copii
  • ciocolata menaj

Mod de preparare

Din ingrediente se framanta un aluat din care se vor coace 3 foi. Laptele se fierbe cu faina, se amesteca cu margarina si zaharul si se imparte in 2. Intr-o jumatate punem gelatina maruntita si rom. In cealalta jumatate, cacao. Foaia de la baza o ungem cu ½ din crema de cacao, punem peste ea piscoturile inmuiate in rom si, deasupra acestora, crema de cacao. Punem a doua foaie, crema cu gelatina si acoperim cu a treia foaie. Deasupra, o glazura de ciocolata topita.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc