Prajitura cu caise

Fructele se spala, se desfac in jumatati si se scot samburii. Se taie apoi in sferturi si se stropesc cu lichiorul de migdale, lasandu-se la frigider

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 100 g de unt
  • 150 g de smantana
  • 2 oua
  • o lingurita de bicarbonat
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 1 kg de caise
  • cateva linguri de lichior de migdale
  • un praf de sare

Mod de preparare

Fructele se spala, se desfac in jumatati si se scot samburii. Se taie apoi in sferturi si se stropesc cu lichiorul de migdale, lasandu-se la frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga bicarbonatul. Untul se freaca separat cu zaharul si se adauga galbenusurile unul cate unul. Albusurile se toarna peste amestecul de unt, impreuna cu smantana si zaharul vanilat si se amesteca bine pentru omogenizare. Se adauga faina in ploaie, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Se unge o tava cu putin unt si se asaza coca, peste care se pun fructele, scurse de zeama, Se lasa prajitura la foc potrivit aproximativ o jumatate de ora. Dupa ce s-a racit se taie in romburi mari si se serveste pudrata cu zahar.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori