Prajitura cu capsune,cirese sau alte fructe

Se bat foarte bine cele 6 albuse dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare foarte bine, se adauga galbenusurilese amesteca cu telul, se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 20 linguri lapte
  • 20 linguri faina
  • 100 gr gris
  • fructe cate avem

Mod de preparare

Se bat foarte bine cele 6 albuse dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare foarte bine, se adauga galbenusurilese amesteca cu telul, se adauga uleiul treptat care a fost masurat si pregatit separat (ca si celelalte ingrendiente)se amesteca cu telul,laptele se adauga si el treptat si se amesteca tot cu telul la sfirsit se adauga faina; lingura pentru toate cantitatile trebuie sa fie mare, lingura de faina trebuie sa fie plina cu virf.

Tava se tapeteaza cu ulei si faina sau se pune folie de aluminiu. Se toarna mai mult de jumatate de cantitate de aluat in tava si se pun fructele curatate de simburi daca au, peste ele se presara grisul se pune compozitia care a mai ramas si se intinde cu lingura.

Se da la cuptor incins bine dar la introducerea tavi se da la incet de tot,trebuie sa se coaca incet pentru ca va creste foarte mult si sa nu ramina cruda la mijloc din cauza fructelor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori