Prajitura cu cinci fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se omogenizeaza cu albusurile batute spuma cu zaha

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g zmeura
  • 200 g capsuni
  • 200 g mure
  • 200 g afine
  • 200 g coacaze rosii
  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • praf de copt
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o lingura de unt

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se omogenizeaza cu albusurile batute spuma cu zaharul ramas. Se adauga un pliculet de zahar vanilat. Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet si se incorporeaza in aluat, impreuna cu faina, care se adauga in ploaie. Se amesteca bine, se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se spala fructele si li se indeparteaza coditele, cu grija, sa nu se zdrobeasca. Se lasa sa se scurga, iar capsunile se taie in jumatati. Se toarna aluatul in tava, se asaza fructele deasupra, cat mai amestecate, si se introduce tava in cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.

Cand este gata, se lasa la racit, se taie in bucati si se presara zahar pudra deasupra.
Alte retete prajituri recomandate

Tarta cu fructe

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc