Prajitura cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, rom, ciocolata topita, unt si pesmet.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 140 g zahar pudra
  • 140 g rom
  • 180 g ciocolata topita
  • 140 g unt prsoaspat
  • 2 linguri cu varf de pesmet fin
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca untul, zaharul si galbenusurile adaugate unul cate unul, pana se obtine o crema ; se toarna romul si ciocolata topita (trebuie sa fie calduta), apoi se adauga pesmetul si se amesteca bine.  La sfarsit se pun incet cele 6 albusuri batute spuma. Se unge o tava cu unt, se pune compozitia si se coace la foc potrivit. Cand s-a racat, se taie in trei parti egale pe lungul tavii. Cele trei fasii obtinute se ung cu frisca sau cu o crema, dupa gust. Se aseaza una peste alta.


Se taie bucati dreptunghiulare.

Alte retete recomandate:

Prajitura Kardinal

Prajitura cu branza si cacao

Prajitura cu mac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori