O reteta de prajitura cu ciocolata si fructe minunata, combinatia dintre fructe si ciocolata fiind una reusita. Blatul cu ciocolata amaruie, crema de ciocolata si fructele se combina perfect.
Blatul :
- margarina o amestecam cu ciocolata si punem pe foc la baie de aburi. Cand s-a topit adaugam cacaoa si amestecam, dupa care lasam la racit.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta si omogenizam.
Turnam compozitia in tava si dam la cuptor la foc mic spre mediu pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.
Crema:
- pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic (eu am redus cantitatea de lapte si am adaugat putin unt)
Asamblare:
- peste prima foaie de blat insiropata cu sirop natural de mure din camara Bunatati din Natura, adaugam crema, foaia deasupra.
Topim jumatate de ciocolata si turnam peste blat si decoram.
Deasupra am adaugat caise, visine si ciocolata data prin razataore.
Prajitura cu ciocolata se serveste dupa ce a stat putin sa se aseze.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii