Incalzim cuptorul la 140°C. Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se pun intr-o cratita margarina, cio
Incalzim cuptorul la 140°C.
Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt.
Se pun intr-o cratita margarina, ciocolata alba si esenta de vanilie si se incalzesc. Se amesteca usor pana se topesc.
Intr-un bol mare se pun faina, bicarbonatul, zaharul si un strop de sare, apoi se adauga ingredientele topite si ouale, continuand sa se amestece pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o cratita si se lasa la copt aprox. o ora, sau pana capata o culoare aurie, iar scobitoarea cu care se incearca iese curata.
Se lasa la racorit in forma.
Odata racita, prajitura poate fi infasurata in folie alimentara si congelata pana la o luna.
Pentru glazura:
Amestecam crema de branza, margarina si zaharul pana se omogenizeaza.
Se incorporeaza majoritatea alunelor, iar restul se presara pe prajitura.
Alte retete culinare
Tort negresa cu banane
Tort cu ciocolata alba
Pasca fara aluat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii