Incalzim cuptorul la 140°C. Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se pun intr-o cratita margarina, cio
Incalzim cuptorul la 140°C.
Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt.
Se pun intr-o cratita margarina, ciocolata alba si esenta de vanilie si se incalzesc. Se amesteca usor pana se topesc.
Intr-un bol mare se pun faina, bicarbonatul, zaharul si un strop de sare, apoi se adauga ingredientele topite si ouale, continuand sa se amestece pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o cratita si se lasa la copt aprox. o ora, sau pana capata o culoare aurie, iar scobitoarea cu care se incearca iese curata.
Se lasa la racorit in forma.
Odata racita, prajitura poate fi infasurata in folie alimentara si congelata pana la o luna.
Pentru glazura:
Amestecam crema de branza, margarina si zaharul pana se omogenizeaza.
Se incorporeaza majoritatea alunelor, iar restul se presara pe prajitura.
Alte retete culinare
Tort negresa cu banane
Tort cu ciocolata alba
Pasca fara aluat
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii