Prajitura cu ciocolata alba

Incalzim cuptorul la 140°C. Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se pun intr-o cratita margarina, cio

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g margarina+plus extra pentru uns
  • 140g ciocolata alba
  • 250ml lapte
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 250g faina
  • 1/4 lingurita bicarbonat sodiu
  • 300g zahar tos
  • 2 oua mari
  • batute usor
  • 300g crema de branza
  • 85g margarina moale
  • 100 g zahar pudra
  • cernut
  • 50g alune de padure maruntite

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 140°C.

Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt.

Se pun intr-o cratita margarina, ciocolata alba si esenta de vanilie si se incalzesc. Se amesteca usor pana se topesc.

Intr-un bol mare se pun faina, bicarbonatul, zaharul si un strop de sare, apoi se adauga ingredientele topite si ouale, continuand sa se amestece pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o cratita si se lasa la copt aprox. o ora, sau pana capata o culoare aurie, iar scobitoarea cu care se incearca iese curata.

Se lasa la racorit in forma.

Odata racita, prajitura poate fi infasurata in folie alimentara si congelata pana la o luna.

Pentru glazura:

Amestecam crema de branza, margarina si zaharul pana se omogenizeaza.

Se incorporeaza majoritatea alunelor, iar restul se presara pe prajitura.
Alte retete culinare

Tort negresa cu banane

Tort cu ciocolata alba

Pasca fara aluat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
2
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
4
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
5
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Parteneri
Spirala cu vinete si carne
Bucataras.RO

Spirala cu vinete si carne

Daca Bivolaru are spirala, de ce sa nu am si eu...care se baga la o spirala spiritualo-gustativa...:))

Spirala cu vinete si carne
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola