Pentru cele trei foi de blat se se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si se omogenizeaza.
Pentru cele trei foi de blat se se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase. Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o tava dreptunghiulara(aprox22/33), tapetata cu hartie de copt,pana trec testul scobitorii. Se scot din tava si se lasa la racit.
Crema ganche:200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata si se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata (dar nu trebuie sa fiarba).Ciocolata topita se transfera intr-un alt vas si se da la frigider 2-3 h. Dupa acest timp se mixeaza pana se transforma intr-o crema.50 ml frisca se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in crema de ciocolata. Se da la frigider.
Crema de frisca cu mars:gelatina se pune intr-o ceasca si se pune peste ea 2 linguri de apa si se amesteca.Se lasa 10 min la hidratat. Frisca se bate spuma tare si pestea ea se adauga in fir subtire gelatina dizolvata cateva secunde la microunde sau pe bain marie. Se mixeaza pana se incorporeaza gelatina. Batoanele mars se taie cubulete si se amesteca cu frisca batuta si ciocolata rasa. Se da la frgider.
Siropul:apa si zaharul se fierb pana ce acesta se topeste.Cand s-a racorit putin se pune romul.
Asamblare: pe un platou/tava se pune una din foi,se insiropeaza foarte putin, se intinde crema ganche, se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,se insiropeaza la fel de putin, se intinde crema de frisca avand grija sa fie peste tot cubulete de mars si se acopera cu ultima foaie insiropata.
Se lasa la frigider 2-3 h sau peste noapte. Dupa ce s-au intarit cremele se prepara glazura: ciocolata se amesteca cu laptele si untul si se pune pe bain marie pana este complet topita.Cand s-a racorit se toarna peste prajitura in strat uniform.
Se da la rece pana se intareste glazura,apoi se poate proportiona. Am decorat cu bombonele de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii