Prajitura cu ciocolata Judit

Punem ingredietele intr-un vas si le amestecam cu mixerul. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Coacem la foc mediu. Topim

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 dkg faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 2 dkg cacao
  • 10 dkg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 16 dkg unt
  • 8 dl frisca
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 6 bucati foi de gelatina
  • 1 plic praf de gelatina
  • 20 dkg zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 6 dkg unt

Mod de preparare

Punem ingredietele intr-un vas si le amestecam cu mixerul. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Coacem la foc mediu. Topim la abur ciocolata. Batem frisca pana devine tare. Inmuiem foile de gelatina sau praful conform instructiunilor. Adaugam la frisca batuta ciocolata topita si gelatina. Lasam tortul sa se raceasca si il taiem in doua. Ungem cu crema. Glazuram cu ciocolata. Glazura de ciocolata: fierbem o masa groasa din zaharul pudra, cacao si laptele. O luam de pe foc, adaugam unt si o turnam pe tort. Putem decora cu migdale.
Alte retete de prajituri

Tort tiramisu

Tarta capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci