Prajitura cu cirese si branza de vaci

Retete de vara

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cirese si branza de vaci

Ingrediente

  • 2 oua
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 100 g zahar
  • 200 g cirese

Mod de preparare

Spalam ciresele, scoatem samburii si le lasam intr-o sita cat pregatim blatul.

Intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele, untul cubulete la foc mic pana ce se topeste, amestecand continuu, adaugam cacao, omogenizam si lasam sa se raceasca.

Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, adaugam untul topit si amestecam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare cernem deasupra amestecului de ciocolata. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

In alt vas amestecam branza de vaci cu ouale zaharul vanilat, zaharul, esenta de rom.

tava tapetata cu hartie de copt adaugam un strat de blat, adaugam 1/2crema de branza, 1/2cirese, blat, crema de branza, cirese si deasupra aluatul de blat ramas.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci