Prajitura cu cirese si lamiie

Intr-un castron curat se pune untul si se freaca cu o lingura de lemn pina devine o crema usor spumoasa. Se incorporeaza unul cite unul galbenusurile,

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. de zahar
  • 200 gr. de unt sau margarina
  • 200 gr. de faina
  • 3 oua
  • 500 gr. de cirese fara simburi
  • 1 lamiie
  • pesmet

Mod de preparare

Intr-un castron curat se pune untul si se freaca cu o lingura de lemn pina devine o crema usor spumoasa. Se incorporeaza unul cite unul galbenusurile, apoi se pune treptat faina si la urma albusurile batute spuma tare. Se adauga in compozitie ciresele si se stropesc cu zeama de lamiie. Se incalzeste cuptorul, se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si pesmet, se pune compozitia si se coace la foc mic. Cind prajitura este gata, se taie in cuburi mici si se pudreaza bucatile cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci