Prajitura cu cocos

BLATUL Se bat ouale cu zaharul pana se face o pasta omogena, apoi se adauga faina si aromele. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT: 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina arome(zahar vanilinat
  • esenta de rom)
  • CREMA: 500 ml lapte
  • 4-5 linguri cacao
  • o cana zahar
  • esenta de rom
  • o lingurita de margarina
  • fulgi din nuca de cocos

Mod de preparare

BLATUL

Se bat ouale cu zaharul pana se face o pasta omogena, apoi se adauga faina si aromele. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se baga in cuptorul incins 20-30 min

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

CREMA

Jumatate din lapte se pune la foc intr-o cratita, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaua si zaharul apoi se pune peste laptele care fierbe. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin apoi se pune margarina,dupa ce mai fierbe putin se da la racit.

Dupa ce blatul s-a racit se taie cubulete. Cubuletele se "arunca" in vasul cu sirop(crema) si se scot repede (de preferat cu o spumiera)dupa care se "tavalesc" prin nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori