Se pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se incorporeaza in aluat cele
Se pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se incorporeaza in aluat cele doua oua si uleiul. Se adauga un praf de sare si zaharul vanilat si se framanta bine. Se lasa la dospit o jumatate de ora, timp in care se pregateste crema. Se pune pe foc laptele ramas, impreuna cu o cana de zahar. Se adauga treptat doua linguri de faina, amestecand bine, pana cand crema incepe sa se ingroase. Separat, se amesteca smantana cu mierea si cu lichiorul de cocos. Acest amestec se incorporeaza in crema racita.
Din aluatul dospit se formeaza doua foi care se coc pe rand intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se intinde crema pe una dintre foi, iar cealalta se asaza deasupra. Prajitura se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fulgi de migdale.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii