Se pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se incorporeaza in aluat cele
Se pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se incorporeaza in aluat cele doua oua si uleiul. Se adauga un praf de sare si zaharul vanilat si se framanta bine. Se lasa la dospit o jumatate de ora, timp in care se pregateste crema. Se pune pe foc laptele ramas, impreuna cu o cana de zahar. Se adauga treptat doua linguri de faina, amestecand bine, pana cand crema incepe sa se ingroase. Separat, se amesteca smantana cu mierea si cu lichiorul de cocos. Acest amestec se incorporeaza in crema racita.
Din aluatul dospit se formeaza doua foi care se coc pe rand intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se intinde crema pe una dintre foi, iar cealalta se asaza deasupra. Prajitura se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fulgi de migdale.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii