Prajitura cu crema este o reteta deosebita si foarte simpla. Pentru a prepara reteta de prajtura cu crema, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, faina, cacao, zahar, praf de copt, albusuri, galbenusuri, margarina, esenta de rom.
Aceasta prajitura cu crema de oua este un pic complexa dar delicioas. Se separa albusurile de galbenus si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga zaharul si galbenusurile. Se pune si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Apoi se rastoarna compozitia intr-o tava si se pune la cuptor. Se separa alte 5 oua.
Albusurile se bat cu mixerul si se adauga 300 g zahar treptat, pana se intaresc. Cand blatul prajiturii este pe jumatate copt, se scoate tava din cuptor si se adauga albusurile peste blat, dupa care tava este introdusa din nou la cuptor. Cand s-a intarit bezeaua, se scoate tava si se lasa la racit.
Cele 5 galbenusuri se amesteca cu un pachet de margarina, apoi se adauga 200 g zahar pudra, 2 linguri de cacao si esenta de rom
Dupa ce blatul cu bezea s-a racit, se aseaza crema peste bezea si se rade ciocolata.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu branza de vaci
Prajitura cu capsuni
Tiramisu
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii