Prajitura cu crema de ananas

Aceasta reteta de prajitura cu crema de ananas este fina, delicata, iar daca alegeti sa o preparati intr-o forma de inima e perfecta pentru Valentine's de exemplu, sau pur si simplu pentru cineva drag.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de ananas

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blatul prajiturii:
  • 125 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 g cocos ras
  • 1 strop de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • 450 g ananas (gata curatat de coaja si cotor) - asta vine cam 3/4 dintr-un ananas mare
  • 1/4 din ananas pastrati pentru decor
  • 3 foite de gelatina
  • 200 g zahar
  • 500 g Quark(brînzica de vaci)
  • 2 felii de lamaie

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului:

Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana obtinem un amestec cremos, si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, si se adauga la amestecul de galbenusuri. Faina amestacata cu cocosul si cu praful de copt o adaugam tot cate putin. Amestecam bine dupa care turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30 de minute.

Prepararea cremei de ananas:

Curatam ananasul, taiem bucatele peste care punem zaharul. Bagam mixerul batz de 2-3 ori in ananas, si-l dam la fiert (foc iute) impreuna cu 2 felii de lamaie, vreo 10 minute. Indepartam lamaia, lasam la racit si luam 3-4 linguri deoparte. Restul de ananas ramas il amestecam cu quark-ul.

Gelatina hidratata o amestecam in cele 3-4 linguri de ananas ramas incalzit, adaugam putin din amestecul de quark (pentru omogenizare), dupa care adaugam toata gelatina in amestecul de branza.

Blatul prajiturii il taiem in doua dupa ce s-a racit, umplem cu crema - dar pastram cateva linguri pentru decor.

Dam la rece si prajitura si crema ramasa, ca sa se aseze. Apoi intindem restul de crema pe margini, "imbracam" in fulgi de migdale, pudram cu zahar si decoram cu ce fructe dorim (zmeura si menta in cazul meu).



Reteta de prajitura cu crema de ananas a fost propusa de Maya pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone
Bucataras.RO

Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone

Acest tort a fost pe placul tuturor si plin de savoare. De ce spun asta? Pai a avut fructe, in acest caz caise, o crema de...

Desert tort cu caise, crema de ciocolata si mascarpone
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!