Prajitura cu crema de cafea

Se freaca untul cu zaharul, se incorporeaza pe rand galbenusurile si apoi faina. Se framanta aluatul si se imparte in trei parti egale. Se intind trei

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • 200 g unt
  • o cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • Pentru crema:
  • 3 cani de lapte
  • 4 linguri de cafea concentrata
  • 4 linguri de cacao
  • o cana si jumatate de zahar tos
  • 3 linguri de faina
  • o lingura de rom
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, se incorporeaza pe rand galbenusurile si apoi faina. Se framanta aluatul si se imparte in trei parti egale. Se intind trei foi si se coc pe rand pe dosul unei tavi.

Intre timp se prepara crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si cafeaua. Se incorporeaza cacaua si faina si se amesteca. Se lasa la fiert, pana cand incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si se adauga o lingura de rom. Se intinde o jumatate de crema pe o foaie, se asaza a doua foaie si se intinde restul de crema. Se pune deasupra ultima foaie si se tine la rece peste noapte. Se pudreaza cu zahar praf si se taie in romburi.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci