Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie

Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment. Frecam galbenusurile cu uleiul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 25 g cacao
  • 3 linguri cafea macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri zahar
  • CREMA 1
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 100 ml cafea concentrata
  • 300 g unt
  • CREMA 2
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 ml lapte
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment.

BLAT-Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava de 30X35 cm tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit cca 45 minute, sa treaca testul cu scobitoarea. In ultimimele 5 minute dam focul mai mare.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.

CREMA 1-batem usor galbenusurile cu zaharul, adaugam cafeaua si fierbem la baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca foarte bine. Freci spuma untul la temperatura camerei si adaugi treptat crema de cafea.

CREMA 2-punem laptele la foc si cand fierbe adaugam plicul amestecat cu putin lapte si zaharul, amestecam continuu pana se ingroasa, lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam frisca si mixam bine

Intindem jumatate din crema pe primul blat(eu l-am insiropat cu cafea amestecata cu esenta de rom) acoperim cu al 2 lea blat. Adaugam restul de crema, dam la frigider cca 30 minute (cat facem crema 2). Adaugam crema 2 si dam prajitura la frigider cca 2 ore


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide