Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment. Frecam galbenusurile cu uleiul.
Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment.
BLAT-Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava de 30X35 cm tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit cca 45 minute, sa treaca testul cu scobitoarea. In ultimimele 5 minute dam focul mai mare.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.
CREMA 1-batem usor galbenusurile cu zaharul, adaugam cafeaua si fierbem la baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca foarte bine. Freci spuma untul la temperatura camerei si adaugi treptat crema de cafea.
CREMA 2-punem laptele la foc si cand fierbe adaugam plicul amestecat cu putin lapte si zaharul, amestecam continuu pana se ingroasa, lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam frisca si mixam bine
Intindem jumatate din crema pe primul blat(eu l-am insiropat cu cafea amestecata cu esenta de rom) acoperim cu al 2 lea blat. Adaugam restul de crema, dam la frigider cca 30 minute (cat facem crema 2). Adaugam crema 2 si dam prajitura la frigider cca 2 ore

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii