Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment. Frecam galbenusurile cu uleiul.
Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie este o prajitura delicioasa cu blat de cacao ce poate fi servit la orice eveniment.
BLAT-Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, adaugam apa si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile treptat. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, cafeaua si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava de 30X35 cm tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit cca 45 minute, sa treaca testul cu scobitoarea. In ultimimele 5 minute dam focul mai mare.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.
CREMA 1-batem usor galbenusurile cu zaharul, adaugam cafeaua si fierbem la baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca foarte bine. Freci spuma untul la temperatura camerei si adaugi treptat crema de cafea.
CREMA 2-punem laptele la foc si cand fierbe adaugam plicul amestecat cu putin lapte si zaharul, amestecam continuu pana se ingroasa, lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam frisca si mixam bine
Intindem jumatate din crema pe primul blat(eu l-am insiropat cu cafea amestecata cu esenta de rom) acoperim cu al 2 lea blat. Adaugam restul de crema, dam la frigider cca 30 minute (cat facem crema 2). Adaugam crema 2 si dam prajitura la frigider cca 2 ore
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice
Tortilla cu spanacAsa cum spune fetita mea cea mica ''Rulada pour les filles et une pour les garçons'' asa ca am facut doua rulade una pentru...
Rulada cu crema de cacao si nuca de cocosOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii