Prajitura cu crema de nuca

Este una dintre retetele mele cele mai vechi, din caietul de retete, de la strabunica mea.

Portii
14
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de nuca

Ingrediente

  • 1 buc ou
  • 150 gr zahar alb
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • 3 cani de nuca macinata
  • 125 ml de lapte
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr margarina
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Se pune la foc mierea de albine, zaharul, uleiul si laptele, pana se inchide la culoare. Dupa racire, se adauga oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul si faina. Din aceasta compozitie, se coc 3 foi, pe dosul tavii unsa cu ulei.

Pentru crema: Se pune nuca si laptele la fiert, impreuna cu zaharul; se fierb pana se ingroasa putin. Se lasa putin sa se raceasca, dar nu de tot, deoarece, pana inca este calda crema, se adauga pe rand margarina taiata bucatele si se omogenizeaza taiata in crema. Se amesteca pana ce margarina se topeste. Se pune si esenta de rom, iar cu crema asa calduta se umple cele 3 foi rezultate. Deasupra se presara zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci