Prajitura cu crema de nuca

Este una dintre retetele mele cele mai vechi, din caietul de retete, de la strabunica mea.

Portii
14
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de nuca

Ingrediente

  • 1 buc ou
  • 150 gr zahar alb
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • 3 cani de nuca macinata
  • 125 ml de lapte
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr margarina
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Se pune la foc mierea de albine, zaharul, uleiul si laptele, pana se inchide la culoare. Dupa racire, se adauga oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul si faina. Din aceasta compozitie, se coc 3 foi, pe dosul tavii unsa cu ulei.

Pentru crema: Se pune nuca si laptele la fiert, impreuna cu zaharul; se fierb pana se ingroasa putin. Se lasa putin sa se raceasca, dar nu de tot, deoarece, pana inca este calda crema, se adauga pe rand margarina taiata bucatele si se omogenizeaza taiata in crema. Se amesteca pana ce margarina se topeste. Se pune si esenta de rom, iar cu crema asa calduta se umple cele 3 foi rezultate. Deasupra se presara zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori