Retete dietetice
Blat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si il coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata, il lasam sa se raceasca complet. Crema de vanilie: Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas, trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Mixam bine. Trecem amestecul printr-o strecuratoare ca sa eliminam micutele cocoloase ramase si o punem din nou, crema la foc mic si amestecam continuu, cu un tel, pana se ingroasa. Cand este gata, acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate o lingura si amestecam cu grija, de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu mixerul, la viteza mica, pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate o lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Crema de ciocolata: Incalzim frisca lichida la foc mic (nu trebuie sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam continuu, pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate doua linguri de mascarpone si mixam. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Vom obtine o crema de ciocolata deosebit de gustoasa si cremoasa. Asamblare: Eu am folosit tava in care am copt prajitura. Am tapetat-o cu hartie de copt. Taiem blatul in doua sectiuni. Insiropam prima sectiune foarte bine. Punem crema de vanilie si nivelam. Adaugam si a doua sectiune de blat. O insiropam foarte bine. Adaugam crema de ciocolata Nestle pe care o nivelam. Introducem crema in frigider, pentru aproximativ doua ore. Cu 20 de minute inainte sa scoatem prajitura din frigider, ne apucam sa pregatim jeleul de visine. Jeleu de visine: Hidratam gelatina in apa, conform instructiunilor de pe ambalaj. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem visinile si zaharul. Amestecam usor. Lasam visinile pe foc, pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, le pasam cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste jeleul cald de visine. Amestecam pana se topeste gelatina. Scoatem prajitura din frigider si adaugam jeleul. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata prajiturii cu jeleu.
Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...
Pui umplut cu struguri si nuciAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiMinciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...
Minciunele sau scovergiUn suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la KuvingsImi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
Macrou marinat la receSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii