Prajitura cu dovleac

Se taie untul in cubulete, se adauga un ou si doua linguri de zahar. Se incorporeaza faina si cateva linguri de apa si se framanta un aluat. Se lasa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 4 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o jumatate de cana de miez de nuca macinat
  • 4 linguri de smantana dulce
  • 6 linguri de zahar
  • 500 g dovleac
  • un pliculet de zahar vanilat
  • scortisoara
  • ghimbir macinat

Mod de preparare

Se taie untul in cubulete, se adauga un ou si doua linguri de zahar. Se incorporeaza faina si cateva linguri de apa si se framanta un aluat. Se lasa timp de 20 la dospit intr-o tava unsa.

Se introduce tava la cuptor, sa se coaca. Se curata dovleacul de coaja si se taie marunt. Se amesteca

cu patru linguri de zahar, cu zaharul vanilat si cu miezul de nuca macinat. *

Se adauga o lingurita de scortisoara si putin ghimbir macinat. Se adauga trei oua unul cate unul, si smantana dulce si se omogenizeaza bine toata compozitia.

Se adauga in tava, peste aluat si se introduce la cuptor, la foc potrivit.

Se serveste pudrat cu zahar.

Alte retete prajituri recomandate

Tiramisu

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori