Prajitura cu dovleac si malai este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 1 cana piure de dovleac.
Prajitura cu dovleac si malai este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta de prajitura se separa prima data ouale. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, malaiul, piureul de dovleac, coaja de portocala, romul si laptele. Se amesteca bine toate ingredientele. La sfarsit se incorporeaza putin cate putin, albusurile batute spuma, amestecand cu delicatete pentru a iesi o prajitura aerata si pufoasa.
Va rezulta un aluat mai moale, ca la chec.
Se coace 40 minute, in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Piureul de dovleac se obține prin calirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si se evapora toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul.
Pentru a obtine pudra fina de malai, acesta se macina cu rasnita de cafea.
Prajitura cu dovleac si malai se serveste rece, cu frisca aromatizata cu scortisoara.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porc
Comentarii