Prajitura cu dovleac si malai este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 1 cana piure de dovleac.
Prajitura cu dovleac si malai este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta de prajitura se separa prima data ouale. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, malaiul, piureul de dovleac, coaja de portocala, romul si laptele. Se amesteca bine toate ingredientele. La sfarsit se incorporeaza putin cate putin, albusurile batute spuma, amestecand cu delicatete pentru a iesi o prajitura aerata si pufoasa.
Va rezulta un aluat mai moale, ca la chec.
Se coace 40 minute, in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Piureul de dovleac se obține prin calirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si se evapora toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul.
Pentru a obtine pudra fina de malai, acesta se macina cu rasnita de cafea.
Prajitura cu dovleac si malai se serveste rece, cu frisca aromatizata cu scortisoara.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii