Intr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, coaja rasa de la
Intr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, coaja rasa de la lamaie si se adauga peste galbenusuri, omogenizandu-se. Se toarna compozitia intr-o tava, unsa in prealabil cu putin ulei, si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar, se pune nuca macinata si se amesteca bine. Dupa ce a fost scoasa din cuptor, prajitura din tava se unge deasupra cu dulceata de caise, apoi se toarna spuma de albusuri si se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute, la foc potrivit.
Se lasa la racit, se taie felii si se serveste ca desert.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii