Intr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, coaja rasa de la
Intr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, coaja rasa de la lamaie si se adauga peste galbenusuri, omogenizandu-se. Se toarna compozitia intr-o tava, unsa in prealabil cu putin ulei, si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar, se pune nuca macinata si se amesteca bine. Dupa ce a fost scoasa din cuptor, prajitura din tava se unge deasupra cu dulceata de caise, apoi se toarna spuma de albusuri si se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute, la foc potrivit.
Se lasa la racit, se taie felii si se serveste ca desert.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii