Prajitura cu dulceata de visine

Blatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din albusul batut, migdalele, b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat : 6 oua
  • 100 gr. zahar
  • 80 gr. migdale macinate
  • 60 gr. biscuiti
  • 40 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara. Pentru crema : 1 pahar lapte
  • 1 ou
  • 20 gr. faina
  • 240 gr. zahar tos
  • 200 gr. unt
  • dulceata de visine

Mod de preparare

Blatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din albusul batut, migdalele, biscuitii pisati, aromele.

Se amesteca, se pune restul de albus si 30 gr. unt topit. Se toarna in forma unsa cu unt si se coace. Crema: Se amesteca faina, galbenusul si laptele, se fierbe pana se ingroasa. Separat, se freaca untul cu zaharul si cu dulceata pasata si se adauga in crema fiarta. Blatul se taie si se umple cu aceasta crema.
Se serveste ornata cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc