Prajitura cu dulceata de visine

Blatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din albusul batut, migdalele, b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat : 6 oua
  • 100 gr. zahar
  • 80 gr. migdale macinate
  • 60 gr. biscuiti
  • 40 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara. Pentru crema : 1 pahar lapte
  • 1 ou
  • 20 gr. faina
  • 240 gr. zahar tos
  • 200 gr. unt
  • dulceata de visine

Mod de preparare

Blatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din albusul batut, migdalele, biscuitii pisati, aromele.

Se amesteca, se pune restul de albus si 30 gr. unt topit. Se toarna in forma unsa cu unt si se coace. Crema: Se amesteca faina, galbenusul si laptele, se fierbe pana se ingroasa. Separat, se freaca untul cu zaharul si cu dulceata pasata si se adauga in crema fiarta. Blatul se taie si se umple cu aceasta crema.
Se serveste ornata cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori