Prajitura cu foi cu miere si nuci este o minunata prajitura de casa pe care o puteti pregati pentru orice ocazie de sarbatoare sau cand va e pofta de ceva bun facut in casa.
Pt foi: batem ouale cu zaharul, apoi adaugam restul de ingrediente.
Aaluatul obtinut (nu trebuie sa se lipeasca de maini) il impartim in 3 sau 4 (depinde de marimea tavii, eu am folosit-o pe cea de la aragaz asa ca am facut 3 foi).
Intindem cate o foiae folosind faina pe masa de lucru si pe sucitor, apoi o transferam cu sucitorul pe o tava unsa si tapetata cu faina (coacem foile pe fundul tavii). Ungem si tapetam tava o singura data la prima foaie dupa aceea nu mai e necesar (se pastreaza tapetata).
Se coc la 180 grade cam 8-10 minute, pana se auresc deasupra.
Pt CREMA:
batem smantana de frisca impreuna cu zaharul si vanilia
Apoi punem nuca prajita si macinata
Apoi punem crema intre foi
Deasupra ultimei punem o folie de aluminu, un tocator si asezam o greutate, punem totul la frigider, o taiem a doua zi sau mai tarziu - daca rezistati :).
Reteta de prajitura cu foi cu nuca si miere a fost propusa de Alis pe forum culinar.
Serviti prajitura cu foi cu nuca si miere a doua zi, este mai frageda deoarece foile se inmoaie.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii