Prajitura cu foi cu miere si nuci

Prajitura cu foi cu miere si nuci este o minunata prajitura de casa pe care o puteti pregati pentru orice ocazie de sarbatoare sau cand va e pofta de ceva bun facut in casa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi cu miere si nuci

Ingrediente

  • Pt FOI avem nevoie de:
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de miere
  • 3 oua
  • 6 linguri ulei
  • 150 g nuci macinate(prajite initial)
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • 1 lingura rasa de bicarbonat pe care-l stingem
  • 500 g faina-apx(se mai pune daca aluatul se lipeste de maini)
  •  
  • Pt CREMA dintre foi:
  • 750-800 ml smantana pt frisca
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 150 g nuci macinate(prajite initial)

Mod de preparare

Pt foi: batem ouale cu zaharul, apoi adaugam restul de ingrediente.

Aaluatul obtinut (nu trebuie sa se lipeasca de maini) il impartim in 3 sau 4 (depinde de marimea tavii, eu am folosit-o pe cea de la aragaz asa ca am facut 3 foi).

Intindem cate o foiae folosind faina pe masa de lucru si pe sucitor, apoi o transferam cu sucitorul pe o tava unsa si tapetata cu faina (coacem foile pe fundul tavii). Ungem si tapetam tava o singura data la prima foaie dupa aceea nu mai e necesar (se pastreaza tapetata).

Se coc la 180 grade cam 8-10 minute, pana se auresc deasupra.

 

Pt CREMA:

batem smantana de frisca impreuna cu zaharul si vanilia

Apoi punem nuca prajita si macinata

Apoi punem crema intre foi

Deasupra ultimei punem o folie de aluminu, un tocator si asezam o greutate, punem totul la frigider, o taiem a doua zi sau mai tarziu - daca rezistati :).

Reteta de prajitura cu foi cu nuca si miere a fost propusa de Alis pe forum culinar.


Serviti prajitura cu foi cu nuca si miere a doua zi, este mai frageda deoarece foile se inmoaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide