Bunatati de Paste
Foile: Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata.
Intr-un bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de la 1/2 lime. Treptat punem faina amestecand cu o lingura pentru inceput, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Scoatem aluatul si il impartim in 4 bucati egale, fiecare bucata o intindem pe masa presarata cu faina si o mutam apoi cu ajutorul sucitorului pe dosul tavii de aragaz. Coacem pe rand foile la foc potrivit pantru cateva minute, apoi le lasam la racit.
Crema: Intr-un bol batem galbensurile cu putin lapte, adaugam amidonul, amestecam pana ce este bine omogenizat. Turnam amestecul peste laptele fierbinte amestecand continuu.
Punem pe foc potrivit amestecand continuu cu un tel pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam zeama de la lime si coaja daca dorim, esenta de vanilie si amestecam bine. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Intr-un vas mixam mascarponele, adaugam treptat crema racita mixand la viteza mica pana ce se omogenizeaza bine.
Adaugam in crema fructele scurse bine si amestecam cu o spatula.
Ansamblare: In tava in care am copt foile adaugam prima foaie, apoi crema si tot asa pana terminam cu ultima foaie. Apasam usor si adaugam ceva greu deasupra si dam la frigider peste noapte. A doua zi se poate portiona.
Se decoreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii