Bunatati de Paste
Foile: Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata.
Intr-un bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de la 1/2 lime. Treptat punem faina amestecand cu o lingura pentru inceput, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Scoatem aluatul si il impartim in 4 bucati egale, fiecare bucata o intindem pe masa presarata cu faina si o mutam apoi cu ajutorul sucitorului pe dosul tavii de aragaz. Coacem pe rand foile la foc potrivit pantru cateva minute, apoi le lasam la racit.
Crema: Intr-un bol batem galbensurile cu putin lapte, adaugam amidonul, amestecam pana ce este bine omogenizat. Turnam amestecul peste laptele fierbinte amestecand continuu.
Punem pe foc potrivit amestecand continuu cu un tel pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam zeama de la lime si coaja daca dorim, esenta de vanilie si amestecam bine. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Intr-un vas mixam mascarponele, adaugam treptat crema racita mixand la viteza mica pana ce se omogenizeaza bine.
Adaugam in crema fructele scurse bine si amestecam cu o spatula.
Ansamblare: In tava in care am copt foile adaugam prima foaie, apoi crema si tot asa pana terminam cu ultima foaie. Apasam usor si adaugam ceva greu deasupra si dam la frigider peste noapte. A doua zi se poate portiona.
Se decoreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii