Prajitura cu foi de napolitana si nuci

Prajitura cu foi de napolitana si nuci este perfecta daca nu ai mult timp la dispozitie pentru a pregati ceva dulce. Este o prajitura rapida, simplu de pregatit, delicioasa si aspectuoasa!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi de napolitana si nuci

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 340g unt
  • 400g zahar brun (puteti reduce cantitatea daca vi se pare prea dulce sau folositi zahar alb)
  • 400ml lapte
  • 200g ciocolata amaruie
  • 200g biscuiti simpli
  • 200g nuci

Mod de preparare

Prajitura cu foi de napolitana si nuci este foarte simplu de pregatit.

Aduceti la punctul de fierbere laptele, apoi adaugati untul si zaharul si lasati la foc mic, amestecand mereu, pentru 15 minute.

Adaugati apoi ciocolata rupta in bucatati si amestecati pana se topeste si se omogenizeaza in compozitie. Luati de pe foc.

Intre timp cu ajutorul unui blender macinati impreuna nucile si biscuitii si adaugati-le la compozitie.

Omogenizati si lasati crema sa se raceasca putin.

Umpleti foile de napolitana cu aceasta compozitie, apoi dati la frigider pentru 3 ore.

Scoateti prajitura din frigider, taiati-o in felii, inmuiati capetele in ciocolata topita si decorati cu jumatati de nuca.

Este o prajitura foarte gustoasa.

Reteta de prajitura cu foi de napolitana si nuca a fost propusa de Rodiva - for the love of cakes.


Serviti prajitura cu foi de napolitana si nuca dupa ce s-a intarit decorul din ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci