Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de sarbatoare, in primul rand pentru ca lista de ingrediente e lunga :).
Preparare foi:
Galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar si apoi adaugam uleiul.
Cantitatea de zahar ramasa se caramelizeaza si se stinge cu 180 ml lapte.
Dupa ce s-a topit caramelul in lapte se adauga bicarbonatul de sodiu,se lasa cateva minute sa se raceasca si se
pune peste galbenusuri.
Se adauga faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.
Din fiecare parte intindem o foaie care se coace pe dosul tavii(unsa cu putin unt si tapetat cu faina) in cuptorul
preincalzit la 180 grade timp de 15 minute.
Preparare crema de vanilie:
Intr-un vas se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata.
Se adauga amidonul si se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase.
Dam de pe foc si adaugam ciocolata alba rasa.
La sfarsit incorporam untul la temperatura camerei amestecand foarte bine compozitia.
Crema obtinuta se lasa la frigider aproximativ 2 ore.
Preparare crema cu gem de prune si nuci:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Intr-un bol mixam frisca impreuna cu ciocolata topita.
Adaugam gemul de prune si nuci amestecand foarte bine.
Crema obtinuta se lasa la frigider aproximativ 2 ore.
Asamblare prajitura:
Pe un platou asezam prima foaie apoi crema de prune si nuci, a doua foaie, crema de vanilie,si ultima foaie.
Deasupra intindem un strat subtire de frisca si decoram cu ciocolata rasa si modele de zahar caramelizat.
Dam la frigider pentru cateva ore, apoi se taie dupa preferinte.
Pofta buna!
Prajitura cu foi de zahar ars poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii