Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de sarbatoare, in primul rand pentru ca lista de ingrediente e lunga :).

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu foi de zahar ars

Ingrediente

  • Pentru foile de zahar ars:
  • * 2 galbenusuri
  • * 300 g zahar
  • * 180 ml ulei
  • * 180 ml lapte
  • * 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • * faina cat cuprinde
  • Crema de vanilie:
  • * 500 ml lapte
  • * 180 g zahar
  • * 200 g unt
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 3-4 linguri amidon
  • * 1 pastaie de vanilie (esenta de vanilie)
  • Crema cu gem de prune si nuci:
  • * 500 g gem de prune cu nuci
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata neagra
  • Pentru decor:
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Preparare foi:
Galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar si apoi adaugam uleiul.
Cantitatea de zahar ramasa se caramelizeaza si se stinge cu 180 ml lapte.
Dupa ce s-a topit caramelul in lapte se adauga bicarbonatul de sodiu,se lasa cateva minute sa se raceasca si se
pune peste galbenusuri.
Se adauga faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.
Din fiecare parte intindem o foaie care se coace pe dosul tavii(unsa cu putin unt si tapetat cu faina) in cuptorul
preincalzit la 180 grade timp de 15 minute.

Preparare crema de vanilie:
Intr-un vas se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata.
Se adauga amidonul si se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase.
Dam de pe foc si adaugam ciocolata alba rasa.
La sfarsit incorporam untul la temperatura camerei amestecand foarte bine compozitia.
Crema obtinuta se lasa la frigider aproximativ 2 ore.

Preparare crema cu gem de prune si nuci:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Intr-un bol mixam frisca impreuna cu ciocolata topita.
Adaugam gemul de prune si nuci amestecand foarte bine.
Crema obtinuta se lasa la frigider aproximativ 2 ore.

Asamblare prajitura:
Pe un platou asezam prima foaie apoi crema de prune si nuci, a doua foaie, crema de vanilie,si ultima foaie.
Deasupra intindem un strat subtire de frisca si decoram cu ciocolata rasa si modele de zahar caramelizat.
Dam la frigider pentru cateva ore, apoi se taie dupa preferinte.
Pofta buna!


Prajitura cu foi de zahar ars poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Spaghetti alla checca sul rogo
Bucataras.RO

Spaghetti alla checca sul rogo

Spaghetti alla checca sul rogo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!