Prajitura cu foi si pandispan

Prajitura cu foi si pandispan este o reteta de prajitura foarte simpla si gustoasa. Prima data trebuie pregatit pandispanul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si pandispan

Ingrediente

  • Pentru 2 foi:
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amoniac stins
  • faina cat cuprinde
  • Pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • Crema:
  • 1/3 margarina
  • 1/2 lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • mirodenii
  • Glazura:
  • cacao
  • zahar
  • margarina
  • lapte.

Mod de preparare

Prajitura cu foi si pandispan este o reteta de prajitura foarte simpla si gustoasa. La pandispan se separa ouale, se bat albusurile pana se fac spuma, se adauga apoi cele 6 linguri de zahar, se pune apoi cate un galbenus si se amesteca, iar in final uleiul si se incorporeaza cu faina.
Foile se prepara din ingredientele prezentate, se incorporeaza cu faina, se intind pe un fund de tava si se baga la cuptor aprox. 10-15 min.


La prepararea cremei se respecta ordinea: margarina se pune intr-o cratita la foc, apoi faina, zaharul, cacao si laptele.


Pentru realizarea prajiturii se aseaza, la final, astfel: foaie - crema - pandispan - crema - foaie - glazura.


Prajitura cu foi si pandispan se taie si se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc