Prajitura cu frisca

Se freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5 galbenusuri si zaharul. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati alternativ si treptat laptel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentreu aluat
  • 50 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 200 m lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 6-7 linguri lapte
  • 250 g zahar
  • 2linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 150 g nuca de cocos
  • Pentru ornat
  • 300ml frisca

Mod de preparare

Se freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5

galbenusuri si zaharul.

Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati alternativ si treptat laptele, faina si praful de copt, care s-a stins cu zeama de lamaie.

Se adauga albusurile batute spuma.

Amestecati prin rasturnare.

Se toarnea compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si coaceti-o la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, taiati-o in patrate.

Pentru crema, puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si cacaoa.

Dupa ce a clocotit, luati vasul de pe foc si adaugati

margarina. In aceasta crema scufundati fiecare bucata de

prajitura, astfel incat mijlocul sa ramana galben si doar

suprafata sa fie trasa in crema.

Asezati fiecare bucata pe o farfurie, pe un strat de miez de cocos ras.

Se lasa prajiturile sa se raceasca si apoi se pune pe fiecare bucata frisca ornata frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori