Se tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca in continuu, sa nu se form
Se tin stafidele in rom timp de o ora. Se pune laptele Ia fiert impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat si se amesteca in continuu, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la foc mic, sa fiarba, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Se mai tine cateva minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga zaharul vanilat, zeama de portocale si romul in care au fost tinute stafidele. Se maruntesc fructele confiate, se taie o jumatate de banana, doua rondele de ananas si un kiwi in bucatele si se adauga la crema, impreuna cu stafidele si 50 g zmeura. Se inmoaie piscoturile pe jumatate in lichior de cocos si se asaza pe fundul si pe peretii unui bol. Se toarna crema si se da cateva ore la rece. In momentul servirii, se scoate prajitura cu grija din bol si se asaza pe un platou. Partea de sus a prajiturii se acopera cu frisca st se orneaza cu restul de fructe taiate in cubulete.
Partea de sus a prajiturii se acopera cu frisca si se orneaza cu restul de fructe taiate in cubulete.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura caise
Prajitura cu visine
Prajitura cu prune
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii